Öne Çıkan Yayın

Çocuklarıma öğütler...

Karşısındakinde gördüğün suç, sendeki suçun cinsindendir. Önce o huyu kendi tabiatından atman gerek. Sendeki çirkin huy, sana onda göründü. ...

24 Ocak 2014 Cuma

Müzmin tornistan...

Zamanın birinde bir sadrazam yerine geçen sadrazama görev teslim ederken üzerinde 1-2-3 yazan 3 adet zarf teslim eder ve derki:

-Zamanı geldiğinde bu zarfları sırasıyla açarsın!

Yeni Sadrazam heyecan içinde "iyi ama devletlim zamanın geldiğini nasıl  anlayacağım?" der.

Eski sadrazam:

-Sen merak etme işaretler sana anlatır der.

Aradan 8-10 ay geçer. Sarayda bir huzursuzluk. Dedikodu. Sadrazam uyanır. Zarf açmanın zamanı geldi mi acaba der ve 1. zarfı açar. İçinde ilaç gibi bir tavsiye:

-Senden öncekileri suçla..

Aynen öyle yapar sadrazam. Benden önceki sadrazam ve ekibi şunu kötü yapmış. Bak burada adam kayırmış. Evet evet fesat çıkarıp haksız zenginleşmiş filan.

Saray, tebaa önlerine gelen bu malzemeye balıklama dalar ve bir süre saraydaki huzursuzluk "bak bak adamlara bizi nasıl söğüşlemişler" çikletiyle durur gibi olur. Ancak 8-10 ay sonra yeniden bir huzursuzluk peydah olur.  Ne yapsa durduramaz Sadrazam. Yine ortalık toz duman.

İşaretler der Sadrazam açalım 2. zarfı ve açar. Birde ne görsün

-Çalışma arkadaşlarını suçla der zarftaki öneri.

Başlar Sadrazam kendi oluşturduğu ekipten bazıları, hatta en yakın olanını suçlamaya. En yakını kara kutusudur sadrazamın.

Sadrazam der benim kara kutum benim yerime göz dikmiş, haberim olmadan saraya şunu almış bunu göndermiş, der.  Benden daha fazla saygı görmüş bu kutu. Fesatçı, gıybetçi olan bu der. Yeni düşman yaratılmıştır artık

Yeni dalga dedikodu tebaanın ağzında. Tebaa bir memnun bir memnun. Kara kutu görevden azledilmiştir artık . Ama nükseder tüm ahaliye sirayet eden dedikodu, huzursuzluk ve 8-10 ay sonra başlar yeniden.

Sadrazam anlam veremez bu huzursuzluğa. Neden der? Her şeyi de yapmıştım oysaki.

İşaretler der ve bir umutla sarılır 3. zarfa. Açar, okur ve anlar.

-Der zarf. Senden sonra gelecek sadrazama 3 zarf hazırla.

Yine sil baştan. Usulümüzdeki tornistan'ın nedeni budur işte.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder