Öne Çıkan Yayın

Çocuklarıma öğütler...

Karşısındakinde gördüğün suç, sendeki suçun cinsindendir. Önce o huyu kendi tabiatından atman gerek. Sendeki çirkin huy, sana onda göründü. ...

20 Eylül 2014 Cumartesi

Ustalarından reçete: Sous vide les Mobinge


Hiç mobbing "Sous vide les Mobinge" yemedim demeyin, üzülürüm vallahi.

İşte "hayatın tadı, yeryüzündeki cennet, gençlik iksiri" olarak tanımlanan bu ürünün usta mobbingcilerinden bulduğum reçeteyi kullanımınıza sunuyorum.

Sakın yememezlik etmeyin, deneyin.

Ortalama bir mobbing reçetesi. 2 kişilik mobbing için standart liste aşağıda sunulmaktadır.

İhtiyaç listesi:

  • En az 2 çay kaşığı  meymenetsiz şerbeti
  • 1 ya da birkaç adet NARsist ekşisi
  • Bir düzine hain otu (yok diye üzülüp karaborsadan bulmaya kalkmayın etrafınızda fazlasıyla vardır)
  • En az  bir düzine (12-15 adet) sülük
  • 1 adet maşa (odundan olsun)
  • 8-10 adet ayrık otu
  • Bir düzine (benim altın oranım 14 adet) yavşan otu (halk arasında yavşak olarak da bilinir)
  • Rüzgar gülü (toksa en yakın marketten muadili fırdöndü)
  • İt otu bağa yaprağı
  • Bir düzüne köpek soğanı ve osuruk otu
  • Hançer otu 
  • Yılan otu
  • Edepsizlik tuzu
  • 20 gr tükürük otu (narbonense)
  • Bir çanak, 14 yalama kaşığı
  • Olmazsa olmaz 1 adet namus otu.

En az 12-14 kaşık sığacak, ortak kullanıma hazır bir çanağa (herkesin içine tükürdüğü çanak ta olabilir, hatta bu fevkalade kıvam artırır), hazzetmediğiniz namus otunu (ki namus otu buralarda genellikle hor görülür. Yüksek yerde yetişir. Bulunması zordur. Kolay eğilmediği, bükülmediği ve hep dik durduğu içinde sevilmez) tam ortaya gelecek şekilde yerleştiriniz.

Uyarı: Namus otuna asla asla kendi ellerinizle işlem yapmayınız. Aman dikkat!!! Onu çiğ yemeye kalkarsanız hazmedemezsiniz. Siz zaten mobbing sürecini başlattığınızda namus otu içinden içinden erir. Ancak, "Hak" suyunda yetişen namus otuna ne yapsanız da bükemezsiniz. O nedenle, uğraştığınız namus otu nereden önce ona dikkat ediniz!!! .

Neyse tarife geçelim...

2 kaşık meymenetsiz şerbetini sıcak kıvamda damlatınız. İyi meymenetsiz suratından bellidir. Gestapo gestapo bakar insana.  Sıcak kıvamda olması için meymenetsiz şerbetine "sen bir tanesin", "sen buraların şahısın", "beyisin", "amirisin" deyin ve vıcık vıcık olana kadar okşayın.

Önemli Not1: Mobbing yaparken maşa kullanmanızı tavsiye ederim, ki eliniz sakın yanmasın. Maşa bulamam diye üzülmeyin orada hemen hazırdır o. Beni al diye gözlerinizin içine bakar. Hatta bir ayağını diğerinin önüne getirip, yere ayağını sürüp, hafifte sağa-sola sallanıp  alasınız diye başını öne eğer.

Önemli Not2: Eğer mobbing sunacağınızı şöyle bir yerinden etmek, sallamak istiyorsanız ağızları sulandıracak, yeri göğü ben yarattım topraklarından gelme NARsist ekşisini muhakkak katmalısınız. Bizim buraların ki pek meşhur. İsteyene kargoyla gönderirim.

Önemli Not3: Mobbing'in yapıldığı yer önemlidir. Temiz bir yerde mobbing asla kıvama gelmez. Kirli olmalı, o yerde açıklar, alçaklıklar olmalı ki mobbing malzemesi birbirine yapışsın. Asla ayrılmasın.  İnsan dünyasından bir benzetme olacak ama. Mesela, mobbingcikerin birbirine göbekten bağlı olduğu, herkesin bir diğerinin açığını bilip tehdit edebildiği ortamlar gibi. Kısacası, bulursanız bataklıkta yapın bu işi.

Bir düzine hain otu yaprağını odun gövdesinden ayırın ince ince dilimleyip en narin yerlere girecek şekilde yağlayın. Hain otunu alırken dikkat edin. En makbulü tezekli bölgede yetişendir. Diğer yerde yetişenler sonradan yerken size de hainlik edip batabilir:)

Eğer mobbinginize renk gelsin istiyorsanız muhakkak sülük kullanmalısınız. Dikkat edin kanlı canlı olsun. Ara sıra sizin sülükleriniz kesme tahtasından kaçıp başkasının sülükleri olabilir. Bunu engellemek için sülüklerinizin ağzını ve kıçını lütfen doldurunuz. Ağırlaşınca hareket edemezler. Ya da üstünüzde gezdirin. En makbulü de bu zaten. Kendi sülüğünüzü yetiştirin. Taze taze kullanırsınız. En baş sülüğü diğerinden ayırmak için onu bir gecede doktor edin. Yetenek sizsiniz yarışmasına katılabilmesi için ona fotoğraf çekmeyi öğretin, hele bir de imza atmayı öğrenirse keyfiniz gıcır. İyi sülük zamanla yetişir. Ona kendi meziyetlerinizden katabilir, yapmaz direnirse ev halkını toplayıp şöyle güzel bir kovuşturma açabilirsiniz.

Köpek otunuz olmazsa mobbing asla olmaz. Başlamadan biter. Köpeklerinizin gürbüz olması için otlarınızı kendinize bağladıktan sonra muhakkak onlara her gün hain otundan damıtılma, edepsizlik otuyla birlikte harmanlanmış kendi tükürüğünüzle ballandırılmış fitneus öftelerinden yedirin. Yoksa maazallah kendi beslediğiniz köpekleriniz fitneusluktan aç kalıp bitap düşer. Köpek bu rahat durmaz. Beslemez isen ya kendini, ya diğer köpeği ya da sahibini ısırıverir.

Ayrık otu mobbing'in "püf" dür. Ayırmak meseledir. İnce ince dilip ayrık tohumlarınızı atmalısınız. Bilirsiniz ayrık, latince ismi nifakus, uygun ortamda hemen yeşerir, diğerlerine yaşam hakkı vermez. Ayrık otundan iyi sonuç almak için uçlarını iyi sivriltmelisiniz.:

Tecrübeyle sabit tavsiyem "Senin yerinde gözü var", "senin hakkında şunu dedi", "bak kardeşim bu adam gelirse başımıza kesin bizim rahatımızı kaçırır", " bu var ya bu para çalmış", "bu var ya bu sahtecilik yapmış", "ben aslında çok çalışkandım bu var ya bu beni engelledi", "üçgen bu, yok yok şimdi dörtgenmiş", "bunun yaptıkları film", "amiriyle kavga bile etmiş" bilumum bildiğiniz  duaları 7 şer defa okuyup ayrık otunu salarsanız yavşan otu kullanmaya gerek kalmadan yavşaklaşır. Kıvama, muhakkak gelir.

Bu arada söylemeyi unuttum. Çanağı ocağa yerleştirmeli ve iyi mobbing için harlı ateş kullanmalısınız. Maşanız her daim ortamı karıştırmaya hazır olmalıdır. Odun maşayı şiddetle tavsiye ederim. Özü odun olduğu için lezzet katar.

Kıvam tanısını koymak için mobbingten küçük bir kaşık alın. Tabağa koyum. Bu söyleyeceklerim iğrenç gelebilir ama işin önemli noktası. Tabağa aldığınız mobing parçasının yanı başına tükürün. İki rengi karşılaştırın. Mobingin rengi kendi tükürüğünüzün rengine benziyorsa usta gibi bu işi bitirdiniz. Yok benzemiyorsa biraz daha tükürük otu ekleyin. Hala tutturamadıysanız sülüklerinizi getirin, tükürdüğünüzü yalatın.

Artık tuttuğunu varsayıyorum. Şimdi sunuma geldi sıra. Size fırdöndü lazım. Hani en az bir düzüne demiştim ya. Onları alın. Kucağınıza oturtun. Hayal kurmayın, kucağınızdaki fırdöndü Angelika değil. Ona herşeyi yapamazsınız. Neyse!!! Tam oturtun ki kaçmasınlar. Kaçanlar zaten ellenmiş olduğundan başka kucakta yer bulamazlar.

Yalama kaşığına doldurduğunu küçük küçük mobinglerin ağızda tat bırakabilmesi için içine osuruk otu eklemelisiniz. Adı iğrenç gelebilir ama saldığı gaz insanı kendinden geçirir. Osuruk otu yiyen hülyalı hülyalı bakar karşıdakine. Gerçekle hayali karıştırır.

Mobbingin taşıyıcısı İTlerdir. O nedenle it otu bağa yaprağını hafif kaynatılmış köpek soğanı suyuna batırın ki itiniz tam İT olsun.

Önemli not4: İtinizin güneş görmediği için kördür. İt, içine ne kakıştırıldığını, dışarıdan nasıl göründüğünü çok umursamaz. İtiniz it olsun gözünüz aydın olsun.

Son hamle.

Kucağa sıkıca oturtuğunuz fırdöndünüzü iyice yağlayın ki dikleşsin. Kaşıktaki malzemeyi elinize alıp dikleşen fırdöndünün içine parmağınızla aniden sokuverin. Basur kontrolü gibi, birden. Lütfen yırtılmaması için serçe parmağınızı kullanın.

İt itleşmekten fırdöndü dönmekten kağıt gibi inceciktir zaten.

İşte bitti. Geri çekilin, seyredin.

Mobbinginiz tutmadıysa lütfen beni aramayın.

Kabul edin, usta değilmişim deyin
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder