Öne Çıkan Yayın

Çocuklarıma öğütler...

Karşısındakinde gördüğün suç, sendeki suçun cinsindendir. Önce o huyu kendi tabiatından atman gerek. Sendeki çirkin huy, sana onda göründü. ...

3 Mart 2015 Salı

Sonradan Gurmelik

Kişinin bir şey oldum demesiyle başlıyor "yuvarlama". Gerçekte "oldum" demekle olunmuyor, başkaları sana olmuş dediğinde sanki daha doğru geliyor. Pek tabi ki bu başkaları "olmayı" değerlendirmeye ne kadar yeterli.

Sonradan görmelik gibi bir şey bu "sonradan gurmelik". Gurme olmak için ne gerek var bilmem ama en azından hobi düzeyinde bir ilgi, evde sıkıldığında kabak oymak, önlük giyip mutfak derslerine girmekle olacak bir iş değil. Oradan buradan bozma bir altyapıyla mutfak derslerine soyunmak tam anlamıyla cahillik ve gelecek hırsızlığı. Gıda mühendisi gastronomi bölümü benim der, finanscı kendine yontar, seyahatçi trende ayak uydurur. Uydurulan bu düzen içinde her şey vardır, bir tek gastronomi ruhu yoktur. Yemek yapmak değil ki, hele reçete hiç değil. Yazık, keşke bu iş doğru adımla başlasaydı.  Yaratıcılığın yıkımı. Bu kadar mı yaratıcı olur insan ve kendini olgunlaşmadan kabak çiçeğine eş değer sayar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder