Öne Çıkan Yayın

Çocuklarıma öğütler...

Karşısındakinde gördüğün suç, sendeki suçun cinsindendir. Önce o huyu kendi tabiatından atman gerek. Sendeki çirkin huy, sana onda göründü. ...

18 Haziran 2014 Çarşamba

Akıl fukara olunca fikir biraz ukala oluyor...

Sürekli düşünmek iyiye işaret değil.

Ancak, sorunlar kartopu gibi başlayıp çığa dönüşüyorsa, mızrak çuvala nasıl sığar? Doluya koysan almaz, boş ise dolmaz. Demek ki düşünmeden olmaz. Bir kısır döngü ki yüzyıl daha sürer.

İçinde bulunduğumuz turizm camiasında nitelik her alanda ciddi sorun. Hem eğitim ayağında hem de sektörün bizzat kendisinde.

Girdi kaliteli olursa çıktı da kaliteli olur. Boş laf gibi geliyor artık. Çünkü, girdi kaliteli gelse de ona şekil verecek "tezgahta" problem var. Girdinin niteliği de bozulur maazallah!

Ne tür unsurlar öğrencinin yeteneklerini daha iyi besler? 25 yaşında Genel Müdür olanların sıklaştığı bir dönem bu.  Daha yüksek maaş, yetki, sorumluluk, yükselme... Kalıcı değil ki hiçbiri! Yükseklerde rüzgarlar daha bir sert esiyorken, geri dönüşü yokken, bunların hiçbiri kalıcı değil iken, olgunlaşmadan nasıl idarecilik yapabilir insan?

İdareten idarecilik mi yoksa? Akıl fukara olunca fikir biraz ukala oluyor gibi, kusura bakmayın.

Daha önceden de işaret ettiğimiz bir husus mesleğin en öne çıkan yanının iletişim olduğu. İletemiyorsan yoksun işte. İletmek için "vurgulu, burgulu" konuşmaya ihtiyaç yok.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder